Mat.
Nu mina vänner ska jag lägga upp receptet på maten jag snackade om. Chantel och jag kallar den "Friterad ägg med kryddig topping" Hope you'll like it.
Friterade ägg med kryddig topping 4 pers
5 ägg
Mjölk (ungefär 1-1½ dl)
Cremé fraiche- paprika chili
1pkt bacon
1 röd paprika
1 lök
Champinjoner (10st kanske)
Börja med att hacka bacon, paprika, lök och champinjoner. Men låt dem ligga var för sig. Stek bacon krispigt lägg på en tallrik med hushållspaper och låt fettet rinna av. Stek lök och champinjoner lägg sedan till paprika. När det är klart blanda i bacon och lägg sedan undan toppingen. Toppingen kan kryddas lite extra om man vill det, testa med svart peppar och chilipulver.
Vispa ägg, mjölk och några skedar cremé fraiche i en bunke. (Blandningen ska inte bli för lös så var försiktig med mjölken) Krydda smeten med salt, peppar, vitlök och paprikapulver.
Häll ganska mycket olja i en stekpanna och när den är varm häll i smeten. Se till så att smeten inte fastnar på sidorna genom att peta på dem lite då och då. Skaka även försiktigt på stekpannan för att se till så att den inte fastnar på botten. Lyft försiktigt på en kant och kolla om undersidan börjar får en fin yta. Enklast för att vända hela smeten är att skära den i fyra bitar. Som ett kors, och sedan lyfta varje bit för sig. Andra sidan går snabbare att fritera.
Lägg upp på en tallrik lägg på topping och klicka ut lite cremé fraiche. Klart!

Friterade ägg med kryddig topping 4 pers
5 ägg
Mjölk (ungefär 1-1½ dl)
Cremé fraiche- paprika chili
1pkt bacon
1 röd paprika
1 lök
Champinjoner (10st kanske)
Börja med att hacka bacon, paprika, lök och champinjoner. Men låt dem ligga var för sig. Stek bacon krispigt lägg på en tallrik med hushållspaper och låt fettet rinna av. Stek lök och champinjoner lägg sedan till paprika. När det är klart blanda i bacon och lägg sedan undan toppingen. Toppingen kan kryddas lite extra om man vill det, testa med svart peppar och chilipulver.
Vispa ägg, mjölk och några skedar cremé fraiche i en bunke. (Blandningen ska inte bli för lös så var försiktig med mjölken) Krydda smeten med salt, peppar, vitlök och paprikapulver.
Häll ganska mycket olja i en stekpanna och när den är varm häll i smeten. Se till så att smeten inte fastnar på sidorna genom att peta på dem lite då och då. Skaka även försiktigt på stekpannan för att se till så att den inte fastnar på botten. Lyft försiktigt på en kant och kolla om undersidan börjar får en fin yta. Enklast för att vända hela smeten är att skära den i fyra bitar. Som ett kors, och sedan lyfta varje bit för sig. Andra sidan går snabbare att fritera.
Lägg upp på en tallrik lägg på topping och klicka ut lite cremé fraiche. Klart!

Kommentarer
Postat av: Suzie
Åh, Gud, vad gott!
Postat av: A rin tin tin
vart kommer äggen med i bilden? står ju inget om dom står inte ens att du ska ha med dom.
Trackback